Thursday, November 5, 2009

Reflektion vecka 45

Den här veckan började vi en ny delkurs i kursen Medieteknik A. Kursen heter Interaktiva medier och handlar till stor del om produktionsprogrammet Flash.

Denna vecka började alltså denna delkurs och fick introduktion och information, som vanligt.
Precis som under förra delkursen spenderade jag de två första dagarna som en fågelholk. och kände väl att detta aldrig kommer att gå, och att det är för ont om tid för att få kläm på det.
Och precis som under förra delkursen så lossnade (iaf mycket av det) så fort vi satte oss framför datorn.

Det är förstås mycket lättare att lära sig ett program och vad det kan göra, när man själv sitter framför datorn och får leka lite med de olika funktionerna. Men jag förstår taktiken med att först informera och föreläsa och sen låta oss laborera. Det känns bra.

En annan bra sak är att denna delkurs verkar vara uppbyggd helt efter läroboken. Det gör det enkelt att gå tillbaka och repetera saker som man kanske inte förstod helt och fullt. Också bra så här i bacon-tider!

Något som däremot verkar konstigt är att trots att de laborationer vi gör är de som vi ska lämna in, måste vi göra helt nya att lämna in. De som vi gjort med läraren går alltså inte. Detta skiljer sig mycket från de förra delkurserna och tänket kom som en överraskning. Jag tror att många med mig undrar varför vi inte kan göra som vi alltid gjort. En poäng kan ju vara att vi verkligen ska lära oss grunderna i programmet och det bästa sättet att lära sig är ju att öva. Men om man jämför med förra delkursen där de flesta av oss inte kunde ett jota, så gick det ju bra ändå...

Jaja, dags att sätta igång då, tur att man har lätt för att lära datorprogram :)

2 comments:

Ida Lindkvist said...

Du får lämna in det vi gör med läraren, men han menar och tror att du kanske vill lägga lite tid på att göra det snyggt också. Vi ska ju kunna stå för grejerna vi visar upp sen.

Sen kanske inte alla hinner klart med allt medan han går igenom heller och där med behöver mer tid att göra klart.

Linnéa said...

Aha... Där ser man. Ok, jag tar tillbaka min elaka anklagelse :)